Posted in Columns

Aanpassen of Oprotten!

Aanpassen of Oprotten! Posted on 6 november 20131 Comment

Rotterdams, Rauw & Rebels. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. Marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let’s klets op Instagram en Twitter.

Internationale vrouwendag 2012

Al een halve dag denk ik na over hoe ik het beste mijn onvrede kan verwoorden over bepaalde woordenkots die ik tegenkom op het internet. Bepaalde mensen die maar blindelings rammen op de arme toetsjes van hun toetsenbord en witheet – zonder na te denken – zo hard op de enterknop drukken dat het laptopje bijna bezwijkt onder de druk.

Het liefst wilde ik mijn onvrede voor me houden, zoals ik bijna altijd doe over grotere onderwerpen. Ik laat veel dingen regelmatig links liggen, negeer allerlei politieke discussiepunten en wil me al het liefst helemaal niet bemoeien met de strijd tussen De Echte Nederlander en De Onwelkome Buitenlander.

Maar voordat ik daar verder over ga  praten, wil ik eerst even De Echte Nederlander en De Onwelkome Buitenlander definiëren.

De Echte Nederlander
De Echte Nederlander kan je niet herkennen op een afstandje. Het kan iemand zijn met blonde haren, maar deze haren kunnen net zo goed bruin zijn. De Echte Nederlander is niet per se wit van kleur, want deze Nederlander kan ook onder zonnebank gelegen hebben om een fijn gezond kleurtje te krijgen. Maar laat je niet gek maken, deze Nederlander kan ook een donkere huidskleur hebben van zichzelf. De Echte Nederlander werkt samen met allochtonen en de vriendengroep van deze Nederlander bestaat zelfs uit buitenlanders. Deze Nederlander gebruikt de collegae en vrienden als drogredenen in een discussie. Deze Nederlander is er van overtuigd dat als de vrienden, collegae en/of familie zelfs een drupje buitenlands bloed hebben, deze Nederlander onder geen beding racist zou kunnen zijn. Dat is onmogelijk, kijk maar naar de vriendenkring van De Echte Nederlander, vól met buitenlanders.

Als De Echte Nederlander het heeft over verschrikkelijke gebeurtenissen in het verleden, weet De Echte Nederlander alleen wat te vertellen over De Holocaust. De Holocaust is verschrikkelijk, maar slavernij, kolonisatie, plunderen van landen en uitmoorden van de oorspronkelijke bewoners is al zo lang geleden, dat moet de Onwelkome Buitenlander toch eens achter zich laten.

De Echte Nederlander is ontzettend tolerant. De grenzen staan open voor al die allochtonen, maar ze brengen allemaal alleen maar ellende. De multiculturele samenleving is een mislukking volgens De Echte Nederlander. “Aanpassen of Oprotten!”, is het motto van De Echte Nederlander. Racist? Nee zeg, maar dit is Nederland!

De Onwelkome Buitenlander
De Onwelkome Buitenlander kan iemand zijn die geboren is in Nederland, maar ook iemand die geboren is in een ander land hier ver ver vandaan. Misschien iemand waarvan de ouder een gastarbeider was. De Onwelkome Buitenlander is weleens een dubbelbloed. Een kind met een Nederlandse ouder en een ouder uit een of ander allochtonenland. De Onwelkome Buitenlander kan zelfs een Nederlandse zijn die zich bekeerd heeft naar de Islam. De Onwelkome Buitenlander lijkt niet op een Nederlander, anders zou De Echte Nederlander heus wel weten dat het een Nederlander zou zijn.

De Onwelkome Buitenlander kan ook een vluchteling zijn. Iemand die zijn land is uitgevlucht, omdat het te gevaarlijk was om er te blijven wonen. De Onwelkome Buitenlander moet eigenlijk terug naar het land van herkomst, want De Echte Nederlander vindt namelijk dat we genoeg van die buitenlanders in dit land hebben. De Onwelkome Buitenlander kan in Nederland wonen, maar voelt zich soms gekwetst door tradities van De Echte Nederlander, maar deze Nederlander vindt dat De Onwelkome Buitenlander niet zo moet kletsen. Die slaven op die Gouden Koets? Stel je niet aan joh, dat was een Gouden Eeuw. Het kan ook zijn dat de Onwelkome Buitenlander uit een ander land komt, omdat het te gevaarlijk is in eigen land of misschien is het toekomstperspectief in Nederland beter, maar de Onwelkome Buitenlander is hoe dan ook een buitenlander.

De Onwelkome Buitenlander is pas welkom als deze in de voetsporen treedt van De Echte Nederlander. De Onwelkome Buitenlander moet alles loslaten van de eigen cultuur en moet meedoen met alle Nederlandse tradities, ook al neemt de Onwelkome Buitenlander er misschien aanstoot aan. Als Onwelkome Buitenlander wil je toch een Welkome Buitenlander worden? Aanpassen dan! Want anders kan je beter oprotten.

Als Onwelkome Buitenlander mag je geen mening hebben en mag je absoluut niet tegen de tradities van de Nederlandse cultuur ingaan. Doe de Onwelkome Buitenlander dit wel, dan kan je beter teruggaan naar je eigen land. Als je als Onwelkome Buitenlander ergens aanstoot aan neemt, dan moet je bereidt zijn te incasseren dat je je niet zo aan moet stellen; het is immers allemaal al zo lang geleden.

Het is heel belangrijk dat een Onwelkome Buitenlander goed in de oren knoopt dat de Onwelkome Buitenlander altijd een buitenlander zal blijven. Een tweederangs burger. Iemand die nooit een Nederlander genoemd zal worden, want een Onwelkome Buitenlander past zich volgens De Echte Nederlander niet aan en zal hier nooit welkom zijn.

Zó, nu die twee gedefinieerd zijn, heb besloten mezelf toch even lekker te bemoeien met De Echte Nederlander en de Onwelkome Buitenlander, met als risico een Onwelkome Buitenlander te worden. Misschien moet ik wel teruggestuurd worden naar mijn eigen land, so be it.

De Echte Nederlander is een walgelijk persoon. Een karikatuur van de eigenlijke echte Nederlander. Een persoon die trots is op zijn land en daarmee alles en iedereen weg wil hebben, niks goeds ziet in geen enkele ‘nieuwe’ cultuur in Nederland en nergens voor open wil staan. Al die invloeden die zo lekker de week breken, daar heb je niks aan. Al die mannen in jurken, wijven met kopvodden en al die apen, die moeten gewoon opdonderen naar hun eigen land, met hun eigen gewoontes, eigen cultuur en al die debiele aanpassingen die ze willen. Rot op met het Suikerfeest en blijf van Zwarte Piet af, ben je betoeterd! Kutmoslims, kutnegers, kut-kut-kut. Oprotten of aanpassen!

De visie van een Echte Nederlander is een beetje troebel. Het lijkt of hij een beetje in paniek is. Bang om zijn land kwijt te raken aan al die kutbuitenlanders. Maar wel alleen aan de buitenlanders met een eigen mening, want de vrienden van zijn vrienden zijn neven zijn gewoon stil en zijn topbuitenlanders.

Ik wil bijna zeggen dat het maar ‘gelukkig’ is, dat dit voornamelijk op het internet gebeurt. Mensen die op Facebook even haarfijn vertellen wat er gedaan mag worden met die Onwelkome Buitenlanders. Zodra De Echte Nederlander zich een tikkeltje bedreigd voelt door De Onwelkome Buitenlander zal deze Nederlander eens in geuren en kleuren vertellen wat hij wel eens met die buitenlanders zou willen doen.

Vanaf nu ga ik ook proberen de strijd tussen De Echte Nederlander en De Onwelkome Buitenlander te negeren. Hoe moeilijk het ook zal worden, aangezien De Echte Nederlander nogal ongenuanceerd en heel erg SBS6 uit de hoek komt, waardoor mijn vingers gaan jeuken en mijn hoofd op hol slaat. Het enige wat ik kan doen, is er voor zorgen dat ik niet naar hetzelfde niveau getrokken word door deze Nederlanders. Dit uit zich door regelmatig op het rode kruisje rechts in de hoek te klikken, afkoelen en me gaan bemoeien met ‘ergere zaken’ in de wereld. Ergere zaken dan racisme in dit kleine kikkerlandje, mijn afwas of zo.

Ik ben er van overtuigd dat De Echte Nederlander een Nep-Nederlander is, want ik als Rasechte Nederlander weet dat échte Nederlanders tolerant, open en begripvol zijn naar mensen die  uit een ander land kwamen om uitgebuit te worden door de Nep-Nederlander, om zijn vuilnis te ruimen en scholen schoon te maken, omdat Nederland een goede toekomst voor de kinderen kon bieden. De echte Nederlander is open, tolerant en begripvol naar mensen die moesten vluchten uit hun eigen land, omdat het er te gevaarlijk is om te wonen. De echte Nederlander is tolerant, open en begripvol naar mensen die zich gekwetst voelen door een traditie. De Echte Nederlander is bereid te discussiëren én te luisteren.

En ik, als Rasechte Nederlander, vind dat De Neppe Echte Nederlander maar het land uit moet, het is namelijk aanpassen of oprotten.

 

Rotterdams, Rauw & Rebels. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. Marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let’s klets op Instagram en Twitter.

1 thought on “Aanpassen of Oprotten!

Wat vind jij?