Posted in Columns

Mannen zien je het liefst zus & zo…rot op!

Mannen zien je het liefst zus & zo…rot op! Posted on 17 februari 20153 Comments

Rotterdams, Rauw & Rebels. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. Marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

mannenElke dag stuit ik wel op van die ontzettende irritante artikelen. Artikelen zoals ‘heb je een eerste date? Zo wil een man je make up zien’, ‘mannen houden van deze outfits bij vrouwen’, ‘mannen houden van vollere vrouwen’, ‘mannen willen graag vrolijke vrouwen zien’, ‘tien manieren om die man te strikken’, ‘twintig manieren om eruit te zien als de babe die hij wil.’ WTF! Gaat het wel allemaal goed met jullie wijven? Serieus? Hebben jullie dit soort lamlendige, geestdodende, stomme, achterlijke artikels nodig? Is dat soort woordenpoep écht nodig om je hoofd mee te vullen?

Ja, natuurlijk is het heerlijk om te weten wat een man wil, maar zijn daar 1001 artikelen voor nodig? Is het echt interessant om te weten welke jurk, schoenen, make up en hoe je je haar moet dragen om aan de verwachtingen van de man te voldoen? Damn, als het aan sommige (online) glossy’s zou liggen, zou je nog je figuur erop aan moeten passen ook. Hopelijk zie je net zoals ik wat er eigenlijk gebeurd met dat soort artikelen. We laten de man nog steeds, ergens diep van binnen, bepalen hoe we onze make up dragen, wat voor jurk we aantrekken, welke schoenen we dragen en welk figuur we hebben. Ik hoor je roepen: “Niet, doe ik niet!”, “Nee hoor, ik geef er geen bal om wat hij vindt!” En dat kan. Dat geloof ik ook wel. Ik bedoel waarom zou ik je niet geloven. Ik ken je immers niet. Het zal me geen reet uitmaken of je tegen me liegt. Het is namelijk zo; als je tegen mij liegt, lieg je ook tegen jezelf. En als jij zo wil leven, prima. Dat mag.

Ik wil namelijk wel even heel eerlijk zijn en toegeven dat ik gisteren naar zo’n artikel ben getrokken. Het was op een grote lifestyle website  (ik noem geen namen, want dan wil ik eerst geld ontvangen) waar op stond hoe mannen je make up zouden willen zien als je op een eerste date zou gaan. Mijn muis ging er zonder nadenken naartoe en ik wilde bijna klikken op dat artikel. Bijna. Ik klikte niet, omdat ik geen eerste date heb en ik mijn make up draag hoe ik het wil. Verdorie.

Maar waarom werd mijn muis, en dus ik, daar automatisch naartoe getrokken? Vind ik het ergens, diep van binnen, interessant om te weten wat mannen willen? Hoe mannen mij willen zien? Vind ik het belangrijk om te weten wat mannen willen? Ik zou nee op alles willen antwoorden, maar dat verklaart dan dus niet waarom ik op dat artikel wilde klikken. Overigens zou ik het graag onder nieuwsgierigheid willen plaatsen. ‘Wat voor dom artikel is dit nou weer.’ Moderne onderdrukking in (online) glossy’s.

Het punt is alleen, die domme artikelen doen het nog steeds. ‘Mannen willen dit of dat en ze zien het graag zo en zo’ en er zullen altijd vrouwen zijn die daar van onder de indruk raken. Die daar door beïnvloed worden. Ze zullen het niet snel toegeven, maar ze zullen gesprekken voeren die starten met ‘Mannen houden van vrouwen met natuurlijke make up. Dat is echt waar, dat heb ik namelijk daar en daar en zus en zo gelezen’.

En dat is het moment dat ik zo hard met mijn ogen rol dat ik de binnenkant van mijn hoofd kan zien. Er doen 100 mannen mee met een onderzoek. Honderd mannen die vertellen waar zij van houden. Individueel. Per persoon. Op zichzelf. Vijftig mannen vinden make up verschrikkelijk, 20 mannen vinden make up prachtig en 30 mannen hebben geen mening. De meeste mannen vinden make up verschrikkelijk, dus dat zal de kop ook worden. De coverstory. De meeste mannen vinden make up verschrikkelijk! Vijftig mannen vinden make up verschrikkelijk, om precies te zijn. Maar ik weet wat ik lees: de meeste mannen. Als in de meeste mannen op de wereld. Alle mannen. OMG IK MAG GEEN MAKE UP MEER DRAGEN WANT MANNEN VINDEN HET STOM!

Zo gaat dat ongeveer. En dat vind ik stom. Weet je waarom?

Omdat het een soort van onderdrukking is die je jezelf aan doet. Je luistert naar dat soort idiote tips en laat daar vanaf hangen wat jij mooi vindt. Wat kan jou het nou schelen wat een kerel mooi vindt of niet. Draag en doe lekker waar jij zin in hebt. We leven godver niet meer in een tijdperk waar je goedkeuring van een man nodig hebt om te lachen of te praten. Het is 2015 hoor, hallo. Woman the fuck up en doe wat je leuk vindt en de pest van wat hij vindt. Als hij je niet leuk vindt met tien kilo make up, je awesome persoonlijkheid en je grote glimlach is dat zijn probleem. Niet jouw probleem. Oké? Oké!

Rotterdams, Rauw & Rebels. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. Marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

3 thoughts on “Mannen zien je het liefst zus & zo…rot op!

  1. Toen ik de header zag, wist ik dat ik dit moest lezen. Niet alleen het topic zelf, maar je manier van schrijven spreekt me zo aan. Ik moet altijd zo smakelijk lachen om je ongezouten mening, en vele dingen zijn aardig herkenbaar.
    Gisteren las ik de term “bootwerker”.. ehm, zelfs vriendlief heeft mij wel eens zo genoemd haha. Sinds een aantal weken volg ik je blog en blijf dit met plezier doen 🙂

  2. Ja nou echt! Ik vraag het me regelmatig ook af en heb laatst besloten dat toen ik tiener was dat ik dat toen wel kon lezen, maar nu vind ik het niet meer nodig.

    Ik besef me sowieso steeds meer en meer dat ik gewoon moet doen wat IK leuk vind en al die domme dingen die online worden gekwakt hoeven niet waarheid te hebben.

  3. hahaha, echt he! ik lees ze soms wel, gewoon omdat ik mijn neiuwschierigheid niet kan bedwingen. EN omdat ik altijd hoop dat het dit keer WEL een redelijk stuk ik. Maar dan staat er bvb: ” mannen houden van dit soort make-up” en ik denk dan… ”dat staat mij niet.. goed volgende”

Wat vind jij?