Posted in Columns

Secret Single Behaviour

Secret Single Behaviour Posted on 3 januari 20143 Comments

Rotterdams, Rauw & Rebels. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. Marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let’s klets op Instagram en Twitter.

secretsinglebehaviour_sexandthecity

Ik zat laatst de hele box van Sex and the City te kijken met een paar zakken chips en een paar bakken ijs om me heen (that’s Secret Single Behaviour), toen Secret Single Behaviour voorbij kwam. Carrie vergrijpt zich aan minicrackers, smeert er jam op en leest het laatste issue van Vogue. Staand in de keuken.  Dat is haar Secret Single Behaviour. Ik kijk dus bijvoorbeeld de hele box van Sex in the City en laat mij geïnspireerd achter.

Ik heb dus alle vrouwen van de wereld opgetrommeld en gevraagd naar hun Secret Single Behaviour. Oké, misschien drie vrouwen van de wereld. De rest ken ik niet, maar mijn onderzoek blijft heus legit. Secret Single Stuff, dingen die zij doen als ze single zijn, in het holst van de nacht. Of wanneer ze overdag op de bank zitten en de gordijnen dicht hebben, terwijl ze kijken naar chickflick. Kijk, we all know that vrouwen bakken ijs, pakken chocolate chip cookies en zakken chips achterelkaar leegeten. Ik vind dat Secret Single Stuff heus nog bestaat als Het Vriendje van huis is en je het alsnog doet. Het is dan toch heus geheim, want je gaat het hem nooit vertellen he? Nee, dat dacht ik al.

 

 • Direct uit de koelkast eten. Who needs a plate? Gewoon, plakjes kaas, plakjes kipfilet. Soms een beetje mosterd op doen. Dit kan trouwens allemaal met de koelkastdeur open. Geen probleem. 
 • Men neme ene lepel. Men neme een pot pindakaas of een pot chocoladepasta. Men lepelt een flinke lepel eruit en gaat op de bank zitten. Jawel.
 • Al Bundy heeft niks op vrouwen die voor de buis hangen met een filmpie. We zitten ook rustig met onze handen in onze broek met de benen wijd. Jawel. Of we houden onze eigen borsten vast. Ja, mannen jullie zijn jaloers dat wij dat kunnen, we know.
 • 50 selfies nemen in de badkamer, in de woonkamer, in de slaapkamer, overal waar het licht maar enigszins goed is, om vervolgens alles te deleten en doen alsof er niks is gebeurd.
 • De eindscène van Dirty Dancing herhalen. Keer op keer op keer op keer. Op Youtube. Met een hand in je broek en een lepel pindakaas naast je.
 • Boerwedstrijden houden met jezelf. Hoe harder hoe beter. En soms ga je van je stokje van je eigen geur. Dit geldt trouwens ook voor puffen. Ja, we zijn net mannen. Als niet ranziger.
 • Pukkels uitknijpen. En dan bedoel ik niet zomaar knijpen, maar knijpen-knijpen. Tot je bek helemaal rood ziet en je spiegel gepoetst moet worden. We knijpen onze kop aan gort, want stoppen kunnen we niet.
 • Intens meeplaybacken met lovesongs. Of keiharde gangsterrap. Of zo. Met haarborstel, spiegel en verkleedpartijtjes. Dat en nog meer!
 • Oude liefdes googlen/facebooken, onder het genot van een glaasje wijn. Het is verkneukel-tijd!
 • Dancing Dancehall. Dance it out! Dansend door de woonkamer, terwijl je lekker meeblèrt met Wine & Kotch. Of ouder, dat mag natuurlijk ook. Of met keiharde rockmuziek. Of dance, of whatever suits you. Zo lang je maar los kan gaan en het liefst in je onderbroek.
 • Na het douchen uren lang op je bedrand blijven zitten. In je nakie.
 • Becoming Beyoncé in the shower.  Altijd. Zingen. Zo hard al je kan. Oh en dansen. Langs de douchestralen.
 • Met jezelf praten. Ik heb hele conversaties met mezelf, wanneer ik mijn nagels lak.
 • Big ass katoenen Bridget Jones onderbroeken dragen met comfortabele T-shirts en hoge sokken en een verfromfraaide knot op je hoofd en zo zie je eruit tot je gaat douchen en vervolgens hetzelfde aantrekt, maar dan schoon.
 • Tegen je eigen lichaam praten in de spiegel en dat gebeurt heus niet altijd positief. Soms ben je gewoon boos op je lijf, want waarom ziet het er in je hoofd veel anders uit dan in de spiegel? WAT GEBEURT HIER?!
 • Ingegroeide teennagels uit je teen peuteren. Tot bloedens toe. Wat een opluchting.
 • Je huis schoonmaken in je Bridget Jones ondergoed met hele harde muziek en je stofzuigerslang als paal gebruiken om aan te dansen. Jawel.

Ik claim de Secret Single Behaviour tot en met. Het feit dat ik dit soort dingen nog maar once in a while kan doen of in het grootste geheim, stemt mij best ongelukkig. Hoewel, no shame in my game. Maar ik wil het toch alleen doen, dit moét je alleen doen. Helemaal alleen, dat is het meest magisch. Secret Single Behaviour is heaven on earth.

 

Rotterdams, Rauw & Rebels. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. Marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let’s klets op Instagram en Twitter.

3 thoughts on “Secret Single Behaviour

 1. Haha, alweer zo herkenbaar. Vooral dat eten met de koelkastdeur open. Verder ga ik, als man en kinderen de deur uit zijn, heel hard meezingen met mijn favoriete muziek, rondsloffen in joggingbroek, ‘eventjes’ op de bank liggen en vervolgens een half seizoen van mijn favoriete serie du moment kijken en niks achter m’n kont opruimen. Een half uur voordat het hele grut thuiskomt ga ik snel opruimen en koken 😉

 2. In m’n eentje zing ik alsof ik Anouk ben in concert.. qua volume dan, want qua geluid – niet geregeld! Volgens mij KAN ik ook geweldig zingen, maar veranderd m’n stem zodra er mensen in de buurt komen… is niet mijn schuld maar die van hun! 🙂

  En ja, hapjes Nutella, met de pot op schoot terwijl je in je oude wijde pyama met sterren overal (die een man NOOIT onder ogen zal krijgen!) Out-Tv kijkt met z’n gay-shows. Dat doe ik!

  En ik ben altijd boos op strings. Ik wou dat mannen ENORME wijde Hema-slips opwindend vonden en dat dat gewoon geaccepteerd werd als erotische lingerie. Life would suck less, then.

 3. Hier gaat ie dan
  -De kachel op heel hoog en dan in mijn ondergoed banjeren. Dat mogen de kinderen nooit (vent ook niet) trek wat aan zeg ik dan.
  -alles eten wat ik tegen kom, kaas worst hagelslag etc.
  -haartjes verbranden
  -gezichtshaar plukken
  -urenlang bellen (lees roddelen)
  Dat was het wel zo’n beetje.

Wat vind jij?