Posted in Columns

#StopBodyShaming

#StopBodyShaming Posted on 13 februari 2015Leave a comment

Rotterdams, Rauw, Rebels & Authentiek. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. (Online) marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

realwomenIn een wereld waar iedereen geobsedeerd is door hun vorm, figuur en afvallen, vind ik het nogal fijn dat er een frisse wind is aan meiden die tevreden zijn met wie ze zijn. Ik schrijf dan wel voornamelijk gericht op vrouwen met een ‘maatje meer’, maar dat betekent absoluut niet dat ik vrouwen met een straight size niet mooi vind. Integendeel. Het gaat mij er juist om dat er meer maten te zien zijn in de media. De wereld bestaat niet uit een paar schoonheidsidealen die een paar vrouwen vertegenwoordigen. Perfectie komt in vele vormen! Alleen dat perfectie in vele vormen en maten komt, is een memo die nog niet iedereen heeft gekregen. Daarom hebben wij, inbetweenie/plussize bloggers, onze handen in elkaar geslagen. Het komt nog veel te vaak voor dat vrouwen (en mannen) worden veroordeeld op hun uiterlijk. Op welke maat zij dragen en welke kleren zij uitkiezen om te dragen. Die vrijheid heb je. En niemand hoeft je iets anders te vertellen.

Onlangs werd een collega (plussize) blogger Josine van de BiggerBlog gevraagd of zij drie outfits wilde samenstellen met een shorts. Zo gezegd zo gedaan. Deze foto’s werden gepost op de Facebookpagina van de organisatie. Naast vele complimenten en hiephiephoeraatje, kwamen er ook een heleboel rotcomments voorbij. Comments zoals ‘knor knor’, je bent te dik daarvoor’, ‘zoiets draag je toch niet als je die maat hebt? Ziet er niet uit.’ Nee, zo praten tegen mensen, dat doe je niet!

Maar goed, niet iedereen heeft dat besef en dat kan je ze misschien ook niet kwalijk nemen. Maar dat betekent niet dat het genegeerd hoeft te worden. Integendeel. Iedereen kan heropgevoed worden. Dat kan gewoon met een stukje awareness. Dit stukje awareness komt deze keer uit het hart van Els, blogger van XL-fashionfile, die ons opriep om collectief een short aan te trekken om te laten zien dat als je het leuk vindt, je het recht hebt om het te dragen. Wat een kortzichtig eikel (m/v) ook zegt.

Ik hoop dat jij draag wat jij wilt, post het op Instagram, Facebook en tag me erin, gebruik #stopbodyshaming, stuur rooksignalen of flessenpost mijn kant op, want ik ben zo nieuwsgierig naar wat jullie aan hebben zonder je te hoeven houden aan de zogenaamde regels die zijn verzonnen door.. Ja, door wie eigenlijk? Wie heeft bepaald dat jij die jurk niet aan mag omdat je een buikje hebt? Wie heeft gezegd dat jij die shorts niet aan mag om dat je lekkere thick legs hebt? Niemand. 

So.. If you like it, wear it!

De blogbabes van links naar rechts; Miss Iris, c’est moi, Confidence is Fatshion, Mode-Plus, TheBiggerBlog, FabandLuxury, SuperSizeMyFashion, XLFashionFile, Wondervol, StyleHasNoSize, MollyMimi

Just don’t give a fuck about what people have to say. Zij kopen jouw kleren niet, zij hoeven niet naast je te lopen en zij zijn degenen met de fucked up mind. Don’t let it bother you. EveryBODY is beautiful en als zij dat niet willen zien, gaan ze toch lekker op Schiermonnikoog wonen?

Rotterdams, Rauw, Rebels & Authentiek. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. (Online) marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

Wat vind jij?