OHMYWINGS!

Fried chicken! Dat snapte je toch al nadat je het had gelezen? Jawel toch? Jaaa, wist ik heus hoor. Jullie zijn superslim namelijk. Anyway, ik heb een ding voor fried chicken. Wat voor ding? Ik vind het gewoon heel erg lekker, maar ik ben tegelijkertijd misschien een beetje kieskeurig. Kijk, als ik fried chicken eet, wil ik kippenvleugels die door de helft zijn gesneden en dan wil ik eigenlijk alleen het platte stuk eten. Ja, sorry, ik ben gewoon een verwend nest. Plus ik maak het zelf, dus ik mag zelf bepalen hoe en wat ik ervan eet, dus! Ha, ik win weer.

Ik moet even denken, want ik gooi er elke keer wat anders in, maar het begin in ieder geval zo:

Met kip!

Ha.

DSC04442

©Deetail Photography

Ik gebruikte een kilo geloof ik. Bij mijn slager kan ik tv-sticks kopen, dat zijn al doorgesneden vleugels. Jezus, ik had dit gisterenavond allemaal al geschreven, maar besloot vanochtend verder te gaan, vraag me of ik het had opgeslagen en of ik niet opnieuw moest beginnen. Ik ben de handigste thuis. 

Goed, de marinade bestaat uit

  • Genoeg karnemelk om de kip in onder te dompelen. Karnemelk houdt de kip mals tijdens het frituren. Awesome shit is het. 
  • zout
  • zwarte peper
  • cayennepeper
  • paprikapoeder

Gewoon een beetje van alles, met smaak, in je keukenkastje in die marinade gooien. Even je vinger erin steken, proeven, naar je zin? Goed, gaan we verder. Dit laat je namelijk minmaal een uur staan. Ik zou zeggen een nacht, dan kan het lekker intrekken. Maar een uurtje is oké. Ga gewoon even op de bank zitten, stofzuigen en kleertjes wassen of zo. Vul dat uurtje, want anders duurt wachten zo lang.

Als je uurtje ein-de-lijk voorbij is, ga je de bloem kruiden. Dit klinkt heel raar, maar goed, doe maar gewoon.

  • Bloem, genoeg om alle kippetjes mee te marineren. Je kan altijd bijgieten
  • zwarte peper
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • uienpoeder

Tada. Dat is het. De kippetjes zijn vochtig van de marine, dus dan blijft de bloem lekker easy plakken. Het geeft vieze vingers als een malle, dus je kan een zip loc zakje gebruiken om de boel lekker te schudden. Goed bedekken en in de frituurpan mikken die je al hebt opgewarmd tot 180 graden (ongeveer).

Het duurt ongeveer 15-20 minuten tot de kippetjes gaar zijn. De eerste ronde gewoon goed opletten en één kippie aan gort snijden of het roze van binnen is. Niemand wil roze kippetjes eten, dan vermoord je ze. Dat wil je niet toch?

DSC04454

©Deetail Photography

Eet smakelijk!

 

Filed under OhMyCheatday, Recepten

Rotterdams, Rauw, Rebels & Authentiek. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. (Online) marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

Vertel ons wat jij er van vindt