Posted in OhMyCheatday Recepten

HAMAZINGBURGERS

HAMAZINGBURGERS Posted on 27 februari 2013Leave a comment

Rotterdams, Rauw, Rebels & Authentiek. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. (Online) marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

Ik ben geen zoetekauw, ik heb een vervelende liefde voor hartig. Chips ben ik al van afgekickt, maar ik ben me toch dol op een echte goede hamburger. Of een slechte, want ik houd ook echt van MacDonalds. Of Burger King. Ik krijg altijd al trek in een burger van hun als ik er alleen maar aan denk. Ik probeer alleen goed op mijn eten te letten en als ik nou elke keer naar zo’n fastfood-tent ga, dan kan ik straks alleen maar op grotere maten letten en dat probeer ik nou net te voorkomen. Toch wil ik af en toe lekker vettig eten, zonder ervoor naar buiten te hoeven. En zonder zondigen heb je geen leven!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram gehakt (ik gebruik mager rundergehakt)
  • hamburgerbroodjes (je kan ook gewoon bolletjes gebruiken natuurlijk)
  • curry (of welke saus je wil)
  • sla (ik gebruik rucola)
  • tomaat
  • komkommer
  • 2 uien
  • 2 eetlepels worcestershire sauce
  • mexicaanse gehaktkruiden (ik gebruik versteghen)
  • ei
  • boter of olie

Check! En dan?

Doe de gehakt in een kom en snijdt één ui in stukjes. Doe deze door het gehakt. Voeg dan de gehaktkruiden erbij, de worcestershire sauce en het ei. Mix dit allemaal goed door elkaar. Voeg het ei toe, zodat het gehakt aan elkaar gaat plakken en de hamburgers niet uit elkaar vallen. Als dit gedaan is kan je hamburgers maken. Dit kan je op elke manier doen die jij wil. Dat kan met je handen en er een hamburger van proberen te vouwen, maar ook met een.. ehm.. hoe heet zo’n ding eigenlijk? Rond iets. Of zo.

 photo 20121009_170002-1024x576_zpseee834a4.jpg

Dit doe je tot je al het gehakt in hamburgers hebt veranderd. Daarna kan je ze in de pan op middelhoog vuur bakken. Niet op de hamburger drukken met een spatel, dan loopt al het vleessap eruit en krijg je een droge lap vlees. Niemand wil een droge lap vlees! Draai de hamburgers voorzichtig om, als je onvoorzichtig bent, breken ze en dat zou zonde zijn!

 photo 20121009_170940-1024x576_zps00f4065a.jpg

Uit 500 gram gehakt haal ik ongeveer 8 hamburgers. Bij ons eet er niemand twee hamburgers, maar op maat koken doe ik nou nooit. Ik weet namelijk nooit wie er ineens rond etenstijd langskomt. Je kan natuurlijk ook gewoon alles halveren als je liever op maat kookt!

Eigenlijk was dat het. Het is heel simpel. Je doet het gehakt in een kom, mengt alle ingrediënten met het gehakt en laat het op middelhoog vuur gaar worden. That’s it. Als de hamburgers klaar zijn kan je gaan garneren. Ik maak van hamburgers altijd cheeseburgers, omdat ik dat gewoon lekkerder vind. Ik snijd de andere ui in ringen, komkommer in plakjes en de tomaat ook. Ik gril de hamburgerbroodjes voor een paar minuten op de grill en wij zijn ready to go!

Ik doe de saus op het bovenkantje van het brood, daarna sla, vervolgens ui, komkommer en tomaat, vervolgens leg ik een plakje cheddar kaas erop en dan de hamburger. Het onderkantje leg ik op de hamburger en draai zo mijn hamburger om. Ik weet niet waarom ik het zo doe, schuif de schuld maar op mijn bijbaantje bij de MacDonalds van toen ik een jaar of 16 was.

 photo 20121009_175951-1024x576_zps505b3e5d.jpg

Helaas ben ik geen foodstyliste en heb ik eigenlijk ook helemaal geen zin om alles perfect neer te leggen voor de foto. Eten is namelijk om op te eten en dat wil ik altijd direct. Maar je kan het natuurlijk eten zoals hierboven met frietjes, maar een losse hamburger is natuurlijk ook gewoon lekker.

Je kan ook altijd ei en bacon bakken en dat toevoegen op je hamburger. Extra vet, extra lekker.

 

Rotterdams, Rauw, Rebels & Authentiek. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. (Online) marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

Wat vind jij?