Posted in OhMyCheatday Recepten

THE MOST AMAZING MAC&CHEESE RECEPT. Met een beetje kip

THE MOST AMAZING MAC&CHEESE RECEPT. Met een beetje kip Posted on 15 maart 20143 Comments

Rotterdams, Rauw, Rebels & Authentiek. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. (Online) marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

ohmycheatday

Ik moet zeggen dat ik dol ben op eten, ik vind het leuk om te koken. Om recepten uit te proberen en all that. Maar even serieus? Moeten er soms ingrediënten inzitten waarvan ik denk: ‘Dat ga ik nevernooit meer gebruiken!’ Weggegooid geld ingrediënten. Ik weet soms bij god niet wat ik moet doen met sommige ingrediënten. Nee, ik kan nu even geen voorbeelden noemen. Geloof me maar gewoon.

Maar goed, omdat het internet overgenomen wordt door superfood-healthfreaks, dus heb ik besloten jullie hoofden te vullen met vette, (vaak) groenteloze, heerlijke, rijke, smerige recepten. En vandaag de eerste. Joepie! Ja, ik zei joepie. Nou en.

Vandaag is het een budget recept. Voor al jullie blutte studenten, skere starters, professionals die op veel te grote fucking voet leven. De uitkomst van het heelal, de scare van alle up tight 5-gangen astronomische keuken vreters… MAC AND FUCKING CHEESE! En een beetje kip.

Het probleem met veel zelfgemaakte mac&cheese recepten is: het is bijna altijd een smerige, saaie, droge hap. Ik bedoel, come on folks, het is eten! Daar moet je wat van proberen te maken. Nu kan ik ook niet alles perfect op smaak brengen (ik ben bijvoorbeeld een wandelende ramp als het gaat om groenten), maar je kan in ieder geval een beetje proberen toch?!

Wat heb je nodig? Een pan. En misschien een ovenschaal. Soms wil je gewoon een krokante kaaskorst (en dat klinkt echt heel nasty) op je Mac&Cheese, dus dan moet het effe in de oven.

Goed, get to business. Dit is gebruikt voor 4 volwassenen, maar de porties die ik op het bord legde waren zeg maar voor een heel weeshuis bedoeld.

  • halve kilo of een kilo kippendij. Dat blijft eeuwig mals, what the fuck je er ook mee uitvreet. Plus het is rete-goedkoop

Dat was het vlees. Dat snijd je in stukjes, kleine stukjes, grote stukjes, vierkantjes, rondjes. Jouw feestje. Het maakt allemaal niet uit hoe het eruit ziet. Zolang het maar gesneden is. Ik wil wel dat je het effe wast in azijn met water. Gewoon, dat hoort. Spoel het wel even goed af. Anders heb je een zuur kippetje. Niemand houdt van zure kippetjes.

Vervolgens roer je er een eetlepel (of twee) van je eigen gemaakte kipkruidenmengsel doorheen. Waar die uit bestaat? Oh ja. Oké.

  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder
  • Zwarte peper

Je moet wel 500 gram kip er mee kunnen kruiden, dus als je van alles een theelepel doet, heb je never genoeg. Gewoon een beetje klooien. Precieze afmetingen zijn voor mietjes. Durf te koken. Laat het minimaal 30 minuten marineren.

Bak de boel gewoon effe op in een scheutje olie. Niet te hard, want als je kippendij droog krijgt, kan je beter friet gaan halen. Geen kippendij? Gebruik kipfilet dan.

  • Melk, effe lekker ruim. Je moet er pasta in koken. Doe maar een 2 liter, maar zorg dat je nog een extra liter achter de hand hebt. De pasta neemt toch ongeveer een liter op.
  • knoflookpoeder (een beetje, niet all out gaan. Een theelepel ongeveer)
  • chilipoeder, ook ongeveer een theelepel
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem (ja, afmeten is voor mietjes, maar soms heb je effe geen keus)
  • Pasta. Macaroni lijkt me het meest logisch, aangezien het MAC&CHEESE heet. Maar als jij penne wil gebruiken, gebruik jij maar lekker penne. Of vlindertjes. Of whatever. Het gaat erom dat het ongevulde pasta is. Op het pak staat dat ik 100 gram macaroni moet koken met 1 liter water. Nou dat heb ik nog nooit gedaan volgens mij. In 2 liter melk heb ik 600 gram macaroni gegooid. Het hoort niet, maja het werkt. (oke eigenlijk niet, maar nou en)
  • Kaas. Veel kaas. 2 zakjes geraspte kaas. Misschien 3. Of 4. Ligt eraan wat voor een kaaskop je bent. Ik ben een flinke kaaskop. Ik gebruikte 3 zakken van 200 gram. Gewoon lekker veel. Welk merk? I don’t give a fuck. Als je kaaskenner bent, neem je favoriete kaas en anders neem je geraspte kaas van Euroshopper. Het lekkerste is om een wat pittige kaas te gebruiken.
  • Roomkaas, een eetlepel of twee.(optioneel)
  • Peper

Zo. Nu je de ingrediënten hebt neergezet, je kip hebt gemarineerd en misschien zelfs hebt gebakken (damn! Je bent op schema! Joepie.), is het tijd voor het echte werk.

Vul een pan met de melk. En ik bedoel dus die twee litertjes melk, want je gaat je pasta daar in koken. Huh? Waarom? Omdat als je de pasta in de melk kookt, dan blijft het lekker creamy. Bovendien is dit ook gelijk de basis van de saus. Saus? JA! Saus. Dacht je dat ik je droge mac&cheese ging geven? Dan heb je het begin niet goed gelezen, tsss.

Goed. Pannetje pakken, litertje melk en knoflookpoeder samenvoegen. Wacht doe eens gek en gooi er ook wat chilipoeder doorheen. Niet teveel, anders wordt het te scherp. Even laten koken. Gewoon, tot het bubbelt. Let op hè;  het is melk! Dus het kookt binnen no time over. En je bent aan het koken en hebt geen tijd om te poetsen. Vandaag ben je cheat day chefkok, en verwacht ik dus dat je niet bezig gaat houden met schoonmaken. Are we clear?

Goed, melk kookt? Macaroni erbij doen. Even vuur verlagen (als je dat nog niet had gedaan) naar laag. Verlagen naar laag ja, niet wijs doen en halfhoog, gewoon laag. Laat de macaroni koken, roer af en toe tussendoor. Het gaat net zo snel als in water. Kook het door als je van zompige macaroni houdt, maar kook het korter (duh) als je van al dente (sang; termen!) houdt. Het maakt niet uit. Het is jouw Mac&Cheese feestje. Maar! Let op dat het vocht niet verdampt, mocht het toch verminderen dan mag je altijd een beetje melk erbij kiepen. Kan gewoon.

Macaroni gaar? Naar je zin? Ja? Oké.

Haal de macaroni er maar uit met een schuimspaan. Giet de melk in godsnaam niet af, want dan kan je friet halen. Als je het toch per se wil afgieten, zet er dan een bak onder zodat je de melk opvangt. Pak een andere pan – zorg dat deze groot genoeg is om een liter melk in kwijt te kunnen- en smelt daar de boter in. Smelt de boter. Laat het niet bruin worden of droogkoken (WTF, nu lijkt het haast nog ingewikkeld te worden. Nee hoor, echt niet. De naam van deze handeling is ingewikkelder: namelijk roux), als alle boter gesmolten is, gooi je alle bloem er in één keer bij. Hoppa. Roeren jonge! Roeren, roeren, roeren, tot er een gladde massa ontstaat. Die laat je een paar minuutjes zo garen. Minuutje of 5 zo. Nu komt het ingewikkelde van deze handeling, de melk van de macaroni. Die gaat erbij. Laaangzaaaam. Eerste een plons, daarna roeren tot het één gebonden massa is, vervolgens een scheut en weer roeren, dan weer een beetje en weer roeren. Dit herhaal je zo, tot je melk overgegoten is. Nou je gelooft het nooit, maar je hebt nu net een begin van je eigen kaassaus gemaakt. Verdomme ja!

Haal nu je pan van het vuur, kiep er een zakje kaas in, of twee (hoe meer kaas, hoe dikker de saus – zorg er aub voor dat je geen blok kaasbeton maakt in een pannetje), maar het moet wel goeey en creamy blijven. Hoppa kaassaus. Maak de saus op smaak met peper en zout. Je kan het natuurlijk oppimpen door een beetje chilipeper of cayennepeper. Ik zou het doen, ik deed het namelijk niet en dat maakte de smaak een beetje flets. Je weet wel, lekker maar ‘er mist iets. Iets kleins’.

Anyway throw in the cheese! Roer de kaassaus door de macaroni. Proef af en toe. Beetje smakeloos? Meer zout? Beetje chilipeper, zout, aromat of maggiblok, kunnen heus geen kwaad. Probeer iets. Als de macaroni gedrenkt is in kaassaus, is het – als het goed is één creamy goeey mess -.  Als het niet creamy genoeg is, kan je er een eetlepel – of tot jij vindt dat het romig genoeg is – roomkaas doorheen roeren.En eigenlijk is het zelfs klaar.

Oh nee, shit, ik vergat de kip! Die mag je er doorheen gooien hoor, anders is het zo zonde als je die vergeet. En niet alleen zonde, ook gewoon stom.

Misschien is dit niet helemaal een goede interpretatie van deze 'MOST AMAZING MAC&CHEESE' recept. Maar geef de schuld maar even aan mijn Samsung Galaxy SIII
Misschien is dit niet helemaal een goede interpretatie van deze ‘MOST AMAZING MAC&CHEESE’ recept. Maar geef de schuld maar even aan mijn Samsung Galaxy SIII

Anyway, lekker even laten staan. Als allerlaatste een beetje peper erover heen gooien en je kan aanvallen.

Als je het nog niet genoeg vindt, kan je het allemaal in een ovenschaal deponeren, nog meer kaas eroverheen strooien en even krokant laten worden in de oven op een graadje of 200 of zo. Jawel!

You don’t like chicken? Nou goed, ik zal maar niet zeggen wat ik daar van denk, maar je kan het vlees uiteraard ook gewoon weglaten. Ik snap niet waarom je dat zou willen doen. Maar het ken, het ken

Wat ik gewoon met mijn domme kop vergeten ben, is een uitje. Jij nu ook, omdat ik het aan het eind van het recept vertel.

Joe! Eetse, he!

Rotterdams, Rauw, Rebels & Authentiek. Mensen denken vaak dat ik stoer ben, maar ik ben een zachtgekookt eitje. (Online) marketingcommunicatie is zeg maar echt mijn ding. Net zoals schrijven, tatoeages, lezen, slapen en eten. Let's klets op Instagram en Twitter.

3 thoughts on “THE MOST AMAZING MAC&CHEESE RECEPT. Met een beetje kip

Wat vind jij?