Over Rebelles

Zelfhulpboek

Verbinden en verenigen

De oprichtster van Rebelles, Thamar Kempees, begon met bloggen in 2009. Ze startte op een platform wat gericht was aan vrouwen, maar ze schreef alleen blogs over oppervlakkige dingen. In 2010 startte ze een blog over het leven van een single vrouw, maar ook daar haalde ze geen voldoening uit. Ze merkte dat ze sterk was in het schrijven van persoonlijke verhalen. Vrouwen herkende zich in haar ontwikkelingsweg. Thamar groeide en wilde steeds minder over haar persoonlijke leven schrijven. Langzaam begon ze steeds minder te schrijven en vond ze het steeds moeilijker om inspiratie om te zetten in stukken tekst. Ze wilde meer dan alleen maar schrijven over wat haar overkwam, er moest meer zijn.

Verzonnen standaarden

Ze komt uit een wereld waar vrouwen elkaar, buiten hun vriendenkring, weinig tot niet ondersteunden. Ook zij heeft zich hier ook meerdere malen schuldig aan gemaakt. Dankzij de media is er een beeld van vrouwen gecreëerd waar iedere vrouw aan zou moeten voldoen. Als vrouw moet je succesvol, bijzonder aantrekkelijk, ontzettend sportief, sexy en slank zijn, maar tegelijkertijd moet je een godin zijn in de keuken, jezelf kunnen zijn en uitstekende, niet te vermoeien, moeder en partner zijn.

Wij vrouwen proberen ons veel te veel te vergelijken met dat beeld. Als je niet kan voldoen aan al die verzonnen standaarden, dan ben je geen echte vrouw, dan ben je een slap aftreksel, een probeersel. Dat zorgt voor onzekerheid en ontevredenheid, wat direct zorgt dat we jaloers zijn op vrouwen die dat allemaal wel lijken te hebben. Deze vicieuze cirkel zorgt ervoor dat wij voor het overgrote deel alleen maar naar en vervelend over en tegen elkaar kunnen doen.

Autenthiek

Thamar ontwikkelde zich steeds meer op persoonlijk vlak en merkte dat ze ook ontzettend tevreden kon zijn als ze zich niet vergeleek met die fantasievrouw. Bovendien had ze steeds minder de behoefte om andere vrouwen neer te halen.

Volgens haar moeten vrouwen op een authentieke manier meer verbonden en verenigd worden. Ze wist zeker dat wanneer vrouwen op die manier met elkaar om zouden gaan, vrouwen tot heel veel mooie dingen in staat kunnen zijn. Uit deze gedachte heeft ze Rebelles opgezet.

Niet opstandig, maar uitgesproken

Rebelles, Frans voor rebellen. Een rebel wordt gezien als een dwarsligger, opstandig en niet te handhaven. Maar dat is niet het enige wat een rebel kan zijn. Een Rebelle is ook iemand die opkomt voor haar eigen mening, weet waar ze voor staat en in gelooft. Hier is een Rebelle een vrouw die onafhankelijk is in haar denken en doen en daar veel waarde aan hecht. Wij geloven dat er in iedere vrouw een Rebelle zitEen podium voor vrouwen, waar het verbinden en verenigen van vrouwen het belangrijkste is.

Altijd denken, maar vooral doen

Opinies, columns, interviews, literatuur, maar natuurlijk ook lifestyle. Uiteraard altijd denken, maar vooral doen. Drempels overwinnen, elkaar ondersteunen en sterker maken in elk opzicht. Uit ons persoonlijke leven hebben we geleerd dat we elkaar wel willen ondersteunen, maar niet altijd weten waar we moeten beginnen en waarom we dat zouden moeten doen. Met Rebelles bieden wij een platform aan waar sisterhood begint en nooit zal eindigen. Solidariteit, omdat het daar om draait.

Voor andere vragen en/of suggesties kan je altijd contact opnemen met ons.

7 thoughts on “Over Rebelles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *