Posted in Blogs Uncategorized

Berg je voor de energievreters

Berg je voor de energievreters Posted on 25 augustus 2017Leave a comment

Grieks met de Rotterdamse R, realistische dromer, tikkeltje eigenwijs, maar niet te beroerd om dat toe te geven. Gek op sushi, schoenen, Youtube, schrijven, mijn werk, familie, vriendinnetjes en de grote verkering. Contacten vind ik leuk en kan via Instagram.

Ik houd van gezelligheid, heb alles over voor mijn vrienden en ben nooit te beroerd om anderen een helpende hand toe te reiken. Ik vind het dan ook helemaal niet erg om mijn energie te investeren in mijn medemens en samen met hen te lachen, gieren en uiteraard brullen. Helaas is het leven niet altijd rozengeur en maneschijn en kom je ook figuren tegen waarvan je had gewenst dat de spreekwoordelijke paden elkaar nooit hadden gekruist.

In een eerder blog de zoektocht naar mij (moet je zeker lezen als je dat nog niet hebt gedaan) vertel ik over het ‘heruitvinden’ van mezelf. Gedurende dit proces kwam ik er achter dat een groot gedeelte van negativiteit wordt veroorzaakt door externe factoren. Na het bezoeken van talloze zelfhulp websites kan ik concluderen dat ik gevoelig ben voor het gedrag van anderen. Mensen die commanderen, stoken, liegen en niet kunnen stoppen met aan m’n kop te zeiken. Kortom negatieve vibes die ik in mijn nieuwe bestaan als ‘powervrouw’ (kut term, maar hij bekt zo lekker) niet kan gebruiken. Mag ik potverdomme ook een keer een zorgeloos leven leiden?

De energievreters

Als er dus een ding is waar ik als persoon erg slecht op ga zijn energievreters. Energievreters heb je in verschillende verschijningen en moet je zo veel mogelijk proberen te vermijden. Waarom? Omdat dit soort gevallen zo veel energie vragen terwijl het geen hol oplevert. Terwijl jij nietsvermoedend energie stopt in dit soort relaties, wordt langzaam je energie weggezogen, verlies je geleidelijk je zin in het leven en ben je voordat je er erg in hebt er net zo toe als zij. Ctrl, Alt and Fucking Delete please!

Waar ik vroeger nog het fatsoen op kon brengen om deze contacten geleidelijk dood te laten bloeden (om vervolgens mezelf te verwijten dat ik een slecht persoon ben), ben ik vanaf nu straight to the point. ‘Ga weg, rot op en laat me vooral met rust’. Onbeschoft? Misschien wel. Maar de stiekeme manier waarop dit soort personen er voor zorgt dat je wil janken in een hoekje, dat is pas onbeschoft! Kom je aan m’n kop zeuren? Dan is onze relatie gedoemd te mislukken.

Hasta la vista, sayonara en tot nooit meer ziens.

Grieks met de Rotterdamse R, realistische dromer, tikkeltje eigenwijs, maar niet te beroerd om dat toe te geven. Gek op sushi, schoenen, Youtube, schrijven, mijn werk, familie, vriendinnetjes en de grote verkering. Contacten vind ik leuk en kan via Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *